FOK! Wat een weer: frisser, maar even wat droger

Hallo.

Nou, dat was me het dagje wel weer. Een golvend front trok gisteren van west naar oost over ons land. Het front sleepte in eerste instantie boven het noordwesten, en trok pas in de loop van de dag landinwaarts. En het heeft weer hard geregend hoor. In Noord-Holland, Friesland en Groningen viel ongeveer 20 mm, lokaal zelfs nog wat meer.  Elders in het land tussen de 5 en 10 mm, omdat het front er toen wat vaart inzette. Alleen in Limburg bleef het heel lang droog. Het waaide er ook weer flink bij, tot stormachtig aan de kust.

Vandaag ziet het er dan wat vriendelijker uit. De zon schijnt af en toe en op veel plaatsen blijft het tot in de middag overwegend droog. Daarna neemt de kans op een bui weer toe. In de avond volgen er meerdere, en doordat het afkoelt kunnen die buien wel eens een winters karakter krijgen. Ook onweer is mogelijk. In de avond komt er dan koelere lucht binnen en zakt het kwik naar 2 tot 5 graden. Overdag is het nog een graad of 8.

Woensdag vallen er ook enkele (winterse) buien en is het met een graad of 6 à 7 best wel fris.

Tegen het weekend lopen de temperaturen weer op en gaat het weer flink waaien. Een echte winterprik zit er ook nu nog niet in, alleen tijdelijk wat normalere temperaturen.

Tot ziens.  

Meer weer op FOK!

Werk aan de maas (Foto: Charged)
Wisselend bewolkt bij de werkzaamheden in Cuijk. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.