Reguliere seizoen BENE-League nadert ontknoping

Het reguliere seizoen van de BENE-League nadert de ontknoping. Met na dit weekend nog twee speelrondes voor de boeg zijn de handballers van het Belgische Achilles Bocholt al zeker van deelname aan de Final4. Voor de overige drie plaatsen strijden nog vier ploegen.

In speelronde twintig op stond de topper tussen KEMBIT-LIONS en HC Visé BM op het programma. Vooraf had nummer twee LIONS een voorsprong van drie punten op het Waalse Visé.

Beide ploegen speelden in een hoog tempo en het spel ging op en neer. Zowel LIONS en Visé wisten gebruik te maken van de omschakeling om te scoren. De thuisclub nam een kleine voorsprong in de wedstrijd. Na ruim twintig minuten spelen nam Visé de leiding over. Bij rust was het 16-17.

Ook na rust kende het duel een hoog tempo en werd er flink gescoord. In de slotfase nam LIONS twee punten voorsprong. Met nog 51 seconden te spelen kregen de bezoekers een strafworp en Jasper Adams moest met 2 minuten tijdstraf naar de kant. Met een punt voorsprong én balbezit probeerde LIONS de wedstrijd uit te spelen maar de scheidsrechters floten af vanwege tijdspel. In de laatste tien seconden wist Visé de gelijkmaker te scoren uit een vrije worp: 34-34.

In de komende twee weekenden vinden de laatste twee speelrondes plaats. Achilles is zeker van de Final4 op 14 en 15 maart in de Maaspoort in Den Bosch. Voor de overige drie plaatsen komen KEMBIT-LIONS, Herpertz/Bevo HC, HC Visé BM en Sporting Pelt nog in aanmerking.