World Cup-slalom beslist na val in laatste meters

In het Sloveense Kranjska Gora hebben de alpineskiesters na de reuzenslalom van zaterdag ook de slalom afgewerkt. Dat werd een aparte wedstrijd met vooral een vrij bijzondere ontknoping.

In de eerste run maakte vooral de Zweedse Anna Swenn Larsson grote indruk. Ze pakte een voorsprong van 0,50 seconden op de Noorse Nina Haver-Løseth, terwijl verder alleen de Zwitserse Wendy Holdener (+0,61) en de Slowaakse favoriete Petra Vlhova (+0,92) binnen een seconde bleven. Achter Vlhova zat het niet veel dichter bij elkaar: Kristin Lysdahl, negende na de eerste run, stond al op meer dan een seconde van Swenn Larsson.

Met alleen de vier dames die na één manche binnen een seconde van elkaar stonden nog te gaan was de leiding in de tweede run in handen van de Oostenrijkse Katharina Truppe, de nummer vijf na de eerste run op 1,11 seconden van Swenn Larsson. Vlhova dook met een sterke run 0,89 seconden onder Truppe's tijd door, waarna Holdener terugviel tot achter de Slowaakse.

Haver-Løseth kon dan de aanval openen op Vlhova, maar ook de Noorse leverde flink wat tijd in en viel zelfs buiten het podium. Zo was alleen Swenn Larsson nog over en de Zweedse maakte gehakt van Vlhova's tijd...tot ze zo'n drie poortjes voor de finish hard onderuit ging en dus niet finishte, waarmee Vlhova's zege een feit was, voor Holdener en Truppe.