Nieuw op Netflix: horrorserie Ares over Amsterdamse studentenvereniging

Netflix is sinds gisteren een nieuwe serie rijker. Ares, de allereerste Nederlandse Netflix Original is nu in maar liefst 190 landen door 158 miljoen abonnees te bekijken.

Ares is een achtdelige psychologische horrorserie. Rosa (Jade Olieberg), een studente uit de Bijlmer, wordt via haar beste vriend Jacob (Tobias Kersloot) binnengehaald bij dit genootschap, Ares genaamd. Ze gaan het ontgroeningsproces in, maar al snel blijkt dat Ares duistere geheimen bewaart over het verleden van Nederland.

Horrorserie
De regisseur van de serie, Pieter Kuijpers, werd na een eerdere samenwerking benaderd door Netflix. Kuijpers heeft verschillende ideeën voorgelegd, van een Nederlandse horrorserie over een studentenvereniging werd de online streamingdienst erg enthousiast. 'De dochter kwam met het idee voor een horrorserie over een studentenvereniging', vertelt Michiel ten Horn, co-regisseur van de serie.

Vervolgens kwam daar het idee bij om iets over het verleden van Nederland en Amsterdam te vertellen. 'We leven hier toch in een openluchtmuseum met heel veel mooie oude gebouwen'. Het studentencorps Ares gaat terug tot de Nederlandse Gouden Eeuw.

Carmen
De rol van Carmen, de voorvrouw van de gemeenschap, wordt gespeeld door Lisa Smit. 'In de loop van de serie zie je dat het porseleinen gezichtje, dat Carmen lijkt te hebben, langzamerhand wat barsten begint te vertonen', zegt Smit. 'Dat vond ik erg leuk om te spelen.

Van het Rijksmuseum tot de Bijlmer
De serie is deels opgenomen in Amsterdam. Tijdens een avondje bingen kun je veel plekken herkennen. 'Het Rijksmuseum is natuurlijk heel imponerend, je loopt in een soort schatkamer,' zegt ten Horn. 'Om daar in de nacht te filmen is te gek'.

Niet alleen het centrum van Amsterdam is toneel voor de serie. 'We hebben ook gefilmd in de Bijlmer en ook dat vond ik erg bijzonder. De gebouwen en flats die daar te vinden zijn, zijn visueel ook prachtig.'

Ares is nu op Netflix te bekijken.