Geweldig gevecht boksers Munguia en O'Sullivan, Smith verslaat zwaardere Hart

Wereldtitels stonden er in de grote boksgevechten afgelopen weekeinde eens niet op het spel, maar er werd wel heerlijk gevochten en daarbij ging het vooral om veranderingen: twee toppers maakten hun debuut in een zwaardere gewichtsklasse.

Atlantic City
Met 26 zeges - waarvan 21 KO's - en twee nederlagen maakte Jesse Hard Work Hart de overstap van de supermiddengewichten (-76,2kg) naar de lichtzwaargewichten (-79,4kg). Waarom? Niemand lijkt het te weten en het lijkt ook bepaald niet handig te zijn: Hart verloor twee wereldtitelgevechten van Gilberto Ramirez, voor het laatst in december 2018 na een slopende strijd, en de Mexicaan is nu óók naar de zwaardere klasse gegaan, waardoor Hart hem alsnog tegen zal moeten komen.

Hart nam het in Atlantic City op tegen The Irish Bomber, Joe Smith Jr (24-3, 20 KO's), die in zijn vorige gevecht de strijd om de WBA-wereldtitel verloor van Dmitry Bivol. Het werd een prima gevecht van de kant van Smith, maar Hart leek helemaal niet thuis te zijn in de zwaardere klasse en werd naarmate het gevecht vorderde steeds meer heen en weer geslagen. Eén jurylid gaf het gevecht vreemd genoeg aan Hart, maar de andere twee kozen duidelijk en terecht de kant van Smith en dus pakte hij de winst.

Hart vs Smith (Bron: YouTube)

San Antonio
De Mexicaan Jaime Munguia (34-0, 27 KO's) is de regerend WBO-wereldkampioen in het superweltergewicht (-69,9kg) en besloot de stap te maken naar het middengewicht (-72,6kg), waar onder meer Canelo Alvarez, Gennady Golovkin en Jermall Charlo een wereldtitel bezitten. Hij nam het in zijn eerste gevecht daar op tegen de Ier Gary Spike O'Sullivan (30-3, 21 KO's), niet echt een grote naam, maar zeker wel iemand die de nodige ervaring met zich mee kon brengen.

Een dominante strijd in het voordeel van de wereldkampioen werd het allerminst in de Alamodome in San Antonio. Munguia had het zelfs bijzonder lastig met O'Sullivan, die pas in de tweede helft van het gevecht in de problemen kwam - hoewel hij halverwege nog even een ram op z'n zak kreeg, waar de Mexicaan een punt aftrek voor kreeg...iets wat hem er niet van weerhield om het even later in iets mindere mate nog eens over te doen.

Munguia nam het heft vanaf de negende ronde steeds meer in handen en in de elfde ronde viel de beslissing: hij gooide alles eruit, werkte O'Sullivan tegen de touwen en de hoek van de Ier besloot om de handdoek in de ring te gooien, waarmee een van beide kanten geweldig gevecht tot een einde kwam.

Het voorprogramma was overigens ook prima en twee gevechten zijn nog wel het vermelden waard. De pas 18-jarige Tristan Kalkreuth (3-0) won in het cruisergewicht (-90,7kg) van Blake LaCaze (4-7) door hem in de eerste ronde al twee keer knetterhard tegen het canvas te slaan. Travell Mazion (16-0) versloeg Fernando Castaneda (26-13) in de eerste ronde van hun middengewichtgevecht met een joekel van een bodyshot, waardoor Castaneda naar de grond ging - hij ligt waarschijnlijk nu nog te huilen van de pijn.

De hoogtepunten van de hele avond in San Antonio, Munguia en O'Sullivan zitten aan het eind en Kalkreuth en Mazion zitten daar logischerwijze voor (Bron: YouTube)