1,7 miljoen kijkers zagen start Jinek bij RTL

De champagne kan open bij RTL, de eerste aflevering van Eva Jinek is door maar liefst 1,7 miljoen kijkers bekeken. Daarmee versloeg de talkshow zelfs The Voice of Holland dat ruim 1,6 miljoen kijkers trok, alleen het NOS Journaal trok gisteren meer kijkers.

De talkshow van Jinek oogde vertrouwd met dezelfde opzet als haar programma op NPO1, ook het decor kwam herkenbaar over voor de kijkers. RTL was gebrand op een goede start na de mislukte talkshowavonturen met Twan Huys en Beau van Erven Dorens en hield het programma zelfs reclamevrij.

Vanaf maandag krijgt de RTL-talkshow concurrentie op NPO1 als daar de dagelijkse talkshow weer begint. De leiding van de NPO heeft voor een op het eerste oog onmogelijke oplossing gekozen met het inzitten van vijf verschillende presentatieduo's. Aan tafel werd door (de verrassende gast) Angela de Jong nog even gerefereerd aan aanstaande kijkcijferstrijd. "Het is goed dat de kijker iets te kiezen heeft, zolang ik maar win", zo grapte de blonde presentatrice.