FOK! Wat een weer: Code groen - er is niks (aan) te doen

Een gebied met regen trekt van zuidwest naar noordoost over het land. In het noordoosten kan vannacht ook natte sneeuw vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C, in het noordoosten dicht bij het vriespunt. De zuid- tot zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard.

Overdag is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met regen. Aan het eind van de dag verlaat de meeste regen het oosten, in de avond kan er nog wel een enkele bui voorkomen. De middagtemperatuur varieert van 4°C in het noordoosten tot 7°C in het zuidwesten. De zwakke tot matige wind komt in de ochtend uit uiteenlopende richtingen. In de middag en avond wordt de wind op steeds meer plaatsen westelijk en neemt toe tot matig, aan de westkust tot vrij krachtig of krachtig. Vooral aan de zuidwestkust kan de wind mogelijk enige tijd hard worden.

In de nacht naar zaterdag neemt de bewolking weer verder toe en gaat het op veel plaatsen enige tijd regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C. De wind wordt zuidwestelijk, matig boven land en krachtig aan zee.

Zaterdag overdag is het half tot zwaar bewolkt en trekken er enkele buien over. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De west- tot zuidwestenwind is (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig aan de kust en op het IJsselmeer. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Sneeuwfoto van Scherpschutter. Alweer even geleden. Dit zit er voorlopig niet in.
Sneeuwfoto van Scherpschutter. Alweer even geleden. Dit zit er voorlopig niet in.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.