Trailer: nieuwe ontdekkingen in The Expanse 4

Voor seizoen 4 van The Expanse, dat vanaf volgende maand te zien is, is nu de eerste trailer vrijgegeven. Hierin is een glimp te zien van wat de bemanning van de Rocinante tegenkomt als ze voorbij de Ring Gate gaan.

The Expanse, gebaseerd op de boekenreeks van James S.A. Corey, startte in 2015 op de Amerikaanse tv-zender SyFy, die de serie na drie seizoenen annuleerde. Dit maakte de weg vrij voor Amazon om de serie over te nemen en een vierde seizoen te bestellen voor Prime Video. Dit heeft voor Nederlandse kijkers het neveneffect dat de eerste seizoenen, die op Netflix te zien waren, ook naar Prime Video zijn verhuisd, waar nu seizoen 1-3 beschikbaar zijn als opwarmertje voor het nieuwe seizoen.

Het vierde seizoen start met een nieuw hoofdstuk voor de bemanning van de Rocinante, met een missie voor de V.N. om nieuwe werelden te ontdekken voorbij de Ring Gate. De mensheid heeft toegang gekregen tot duizenden aarde-achtige planeten die ervoor zorgen dat er spanningen ontstaan tussen de naties van de verschillende planeten. Ilus is de eerste van deze nieuwe planeten, die rijk is aan natuurlijke grondstoffen maar ook gekenmerkt wordt door ruïnes van een lang uitgestorven buitenaardse beschaving. Terwijl de Earthers, Martians en de Belters manoeuvreren om Ilus en zijn natuurlijke grondstoffen te koloniseren, zijn ze zich niet bewust van alle grotere gevaren die hun te wachten staan.

The Expanse 4 is op Amazon Prime Video te zien vanaf 13 december.

Voor de promotie van het nieuwe seizoen bouwde Amazon afgelopen juli tijdens Comic-Con International een stukje van de set van The Expanse na, waar bezoekers zelf konden ervaren hoe het is om in de wereld van The Expanse (en de series The Boys en Carnival Row) te leven. FOK! was daarbij en maakte een videoverslag, dat je nog even na kunt kijken: