World of Warcraft: Shadowlands aangekondigd

Tijdens Blizzcon heeft Blizzard de achtste uitbreiding voor World of Warcraft aangekondigd. In Shadowlands betreden we voor het eerst het rijk dat alle doden van Warcraft-universum betreden. Dit doen we nadat Sylvanas de helm van de Lich King heeft vernietigd, die de grens tussen deze twee rijken dichthield.

In Shadowlands speel je door vier nieuwe gebieden, waarna je uiteindelijk kiest voor een Covenant om te ondersteunen. In elke Covenant kom je oude bekende tegen, waaronder Cenarius en Uther. Uiteraard worden er nieuwe dungeons en raids toegevoegd en een nieuwe uitdaging in Tower of the Damned. De nieuwe features kun je in onderstaande trailer terugzien.

Ook wordt het levelsysteem aangepakt. Er komt een level-squish waardoor in Shadowlands het hoogste level weer level 60 is. Voor alts komt er een nieuw startgebied voor de levels 1 tot 10, waarna je een expansion kan kiezen en daarin kan levelen tot 50. Vervolgens ga je verder in de Shadowlands. De uitbreiding komt ergens uit in 2020 en is nu al te pre-orderen.