The Outer Worlds uitgelegd in trailer

Om de release van The Outer Worlds te vieren heeft Private Division een 'What is the Outer Worlds'-trailer online gezet.

In The Outer Worlds ontwaak je op het verloren kolonistenschip Hope uit je hyperslaap, nadat het schip 70 jaar door de ruimte gedwaald heeft. Hier aan de rand van het heelal hebben bedrijven alle aspecten van het leven in Halcyon onder controle en verbergen ze een duister geheim dat de kolonie zou kunnen vernietigen. Terwijl je de vele locaties in de spelwereld verkent, kom je verschillende facties tegen en ontmoet je allerlei personages die je misschien met je missies kunnen helpen. Maar kies met beleid, want je acties en keuzes bepalen hoe dit door de speler aangestuurde verhaal zich zal ontwikkelen. Jouw keuzes bepalen niet alleen het verhaal van de game, maar ook de ontwikkeling van je personage, aanvullende verhalen en de verschillende scenario's voor de afloop.

The Outer Worlds is nu verkrijgbaar, fysiek en digitaal voor Xbox One en PS4 en digitaal voor Windows via de Epic Games Store en Microsoft Store. De game is ook te spelen met de Xbox Game Pass voor console en pc. The Outer Worlds komt in 2020 naar de Nintendo Switch.