Bertens begint met zege op WTA Elite Trophy

Kiki Bertens heeft haar eerste partij in groep A van de WTA Elite Trophy in Zhuhai gewonnen. Nadat Bertens in de eerste set in de tiebreak had gewonnen werd de tweede set makkelijk met 6-2 gewonnen van de Kroatische Donna Vekic.

Volgende week is Bertens reserve bij de WTA Finals in Zhenzhen. De beste twaalf speelsters die dat prestigieuze eindejaarstoernooi niet haalden, doen deze week mee om de 'troostprijs', de Elite Trophy.

Bertens begon moeizaam aan het duel tegen Vekic. De Nederlandse had vooral veel moeite met haar service, in de eerste vier servicegames sloeg ze maar liefst zes dubbele fouten. Later herpakte de Nederlandse zich goed en won de eerste set uiteindelijk in de tiebreak.

In de tweede set liep Bertens vervolgens uit naar een 5-0 voorsprong. Vekic, die in de tweede set last had van haar rug, kwam nog terug tot 5-2. In de achtste game van de tweede set maakte Bertens het af.

Bertens zit in een groep met Vekic en de Oekraïense Dayana Yastremska, tegen wie ze het donderdag opneemt. In totaal zijn er vier poules met ieder drie speelsters. De groepswinnaressen plaatsen zich voor de halve finales.