Roglic profiteert van verkeerd rijdende kopgroep in Tre Valli Varesine

Primoz Roglic heeft na zijn zege afgelopen in de weekend in de Giro dell'Emilia ook de Italiaanse klassieker de Tre Valli Varesine gewonnen. Daarvoor had de Sloveen van Jumbo-Visma wel het nodige geluk, want in de finale reed een sterke groep verkeerd nadat ze de motor hadden gevolgd van de organisatie. Roglic profiteerde daar optimaal van.

Deze week is vol op koers in Italië. De Italiaanse week begon afgelopen zaterdag met de Giro dell'Emilia en aankomende zaterdag word die afgesloten Il Lombardia. Daartussen zitten nog verschillende Italiaanse klassiekers met vandaag de Tre Valli Varesine. Op het heuvelachtige parcours rondom Varese kwam een sterk deelnemersveld aan de start, met onder meer Alejandro Valverde, Primoz Roglic en Vicenzo Nibali.

Een sterke kopgroep reed in de voorlaatste ronde weg uit het peloton. De kopgroep zou in meerdere schuifjes tot stand komen, maar zowat alle sterke renners zaten volop mee. Alleen Roglic had de slag gemist, maar met onder meer Valverde, Nibali, Bauke Mollema, Luis León Sánchez, Diego Ulissi, Wilco Kelderman, Davide Formolo en Luis León Sánchez. De kopgroep had een mooie voorsprong van een twintigtal seconden op het peloton en het zag er goed uit voor die groep.

Het elitegroepje volgde het spoor van een motorrijder, die het parcours evenwel verlaten had. Snel kwamen ze erachter dat ze verkeerd waren, maar het leed was al geleden. Ze draaide snel om, alleen waren ze toen kansloos voor de zege.

Sánchez was vlak voor het verkeerd rijden weggereden uit de groep die verkeerd was gereden en had een mooie voorsprong van meer dan een halve minuut op het peloton. Toch zou de Spanjaard van Astana het niet halen, want in de laatste kilometer werd hij voorbijgereden.

Gianni Moscon reed het gat dicht naar Sánchez, maar kreeg meteen Jakob Fuglsang op zijn wiel. Ook Roglic was attent en bij een versnelling van de Sloveen reageerde niemand, waardoor hij naar de winst reed en zo zijn tweede zege in vier pakte. Daarvoor won hij nog nooit een eendagskoers. Giovanni Visconti won de sprint voor de tweede plaats.