Hockeysters SCHC en Amsterdam spelen gelijk, eerste punt Victoria

Op de tweede speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames hebben de hockeysters van SCHC op de valreep een punt gepakt tegen Amsterdam (1-1). De dames van Oranje-Rood knokten zich terug van een 0-3 achterstand tegen hdm en pakten uiteindelijk de drie punten door vijf doelpunten op rij te scoren. Promovendus Victoria pakte het eerste punt door met 3-3 gelijk te spelen tegen Kampong.

SCHC - Amsterdam (1-1)
42' 0-1 Michelle Fillet
70' 1-1 (sc) Yibbi Jansen
De topper van de tweede speeldag eindigde onbeslist. Het was Yibbi Jansen die vlak voor het fluitsignaal haar nieuwe ploeg behoedde voor een nederlaag. Amsterdam was na rust op voorsprong gekomen via Michelle Fillet. Die treffer leek voldoende voor de Amsterdamse zege. Een rake strafcorner van Jansen zorgde er echter voor dat de landskampioen niet drie maar slechts een punt overhield aan het duel.

Victoria - Kampong (3-3)
1' 1-0 Marise Weijschede
43' 2-0 Sabine van den Eijnden
45' 2-1 Margot Zuidhof
45' 2-2 Tessa Schoenaker
48' 3-2 (sc) Marise Weijschede
68' 3-3 (sc) Elsie Nix
Victoria heeft het eerste punt in de Livera Hoofdklasse Dames binnen. En dat waren er bijna drie geweest als Elsie Nix niet in de slotfase uit een strafcorner de 3-3 op het bord had gezet. Kampong, dat vorige week met 9-1 onderuit ging tegen Den Bosch, keek na 43 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Doelpunten van Margot Zuidhof en Tessa Schoenaker binnen een minuut repareerden de schade. Drie minuten later kwam Victoria opnieuw op voorsprong. De promovendus hield lang stand, maar moest in het slot toch buigen voor de trefzekere Nix.

Oranje-Rood - HDM (5-3)
8' 0-1 (sc) Pien van Nes
24' 0-2 Pien van der Heide
32' 0-3 Pien van Nes
37' 1-3 Laura Nunnink
39' 2-3 (sc) Laura Nunnink
42' 3-3 Daphne Nikkels
50' 4-3 Thirsa Kho
52' 5-3 Freeke Moes
Net al eerder in de finale om de ABN AMRO Cup draaide Oranje-Rood een achterstand tegen hdm om in een overwinning. De Haagse ploeg leidde bij rust comfortabel met 3-0 dankzij twee doelpunten van Pien van Es en een treffer van Pien van der Heide. In het derde kwart draaide Oranje-Rood de rollen om. Met vijf goals in het derde kwart pakte de ploeg van coach Tina Bachmann alsnog de volle winst.

Den Bosch - Pinoké (1-0)
26' 1-0 Frédérique Matla
Na de 9-1 zege op Kampong vorige week bleef de doelpuntenproductie van Den Bosch dit keer steken op één. Pinoké gaf goed partij, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Het enige doelpunt kwam voor rust op naam van Frédérique Matla. Een opsteker voor de aanvalster die afgelopen week te horen had gekregen niet te zijn opgenomen in de trainingsgroep van de Oranje Dames.

HGC - Bloemendaal (0-1)
46' 0-1 (sb) Pilar Romang
Met zes punten uit twee wedstrijden kent Bloemendaal een prima start van de Livera Hoofdklasse Dames. Na de zege vorige week op Victoria werd zondag in Wassenaar ook de tweede promovendus, HGC, aan de zegekar gebonden. Het verschil was miniem (0-1). De enige treffer kwam van de stick van Pilar Romang. Zij benutte na rust een strafbal.

Hurley - Laren (2-2)
1' 0-1 Pam van Asperen
16' 1-1 Roos Drost
55' 2-1 (sc) Gitte Michels
66' 2-2 Pam van Asperen
Het treffen tussen de clubs die dit seizoen azen op het vierde playoff-ticket eindigde onbeslist. Laren kwam goed uit de startblokken. Pam van Asperen opende na een minuut spelen al de score. Roos Drost maakte gelijk, waarna Gitte Michels Hurley uit een strafcorner op voorsprong zette. Van Asperen voorkwam met haar tweede doelpunt van de middag dat de drie punten in het Amsterdamse Bos bleven.