Marquez en Quartararo vechten fraai gevecht uit om MotoGP-winst San Marino

Op het Misano World Circuit Marco Simoncelli is zondag de Grand Prix van San Marino in de MotoGP verreden. Dat werd geen race met uitgebreide gevechten, maar het duel om de eerste plek was wel een mooie.

Maverick Viñales pakte vanaf poleposition de leiding, voor Yamaha-teamgenoten Fabio Quartararo en Franco Morbidelli, die gelijk de van plek vijf vertrokken Marc Marquez langszij zag komen. Pol Espargaro kende zoals verwacht een wat lastige start van de tweede plek en viel drie plaatsen terug, waarbij hij Alex Rins en Valentino Rossi in zijn nek had hijgen.

Quartararo had het tempo lekker te pakken en nam zelfs de leiding over, waarna Marquez ook voorbij Viñales ging. De eerste twee reden zich los van Viñales, die zelf richting de helft van de race dan weer vrij eenzaam op plek drie reed. Morbidelli en Rossi knokten om de vierde plek, Andrea Dovizioso reed in zijn eentje achter dat duo, met Pol Espargaro, Rins en Jack Miller er weer achter.

Met nog twee ronden te gaan zag het er allemaal niet echt anders uit, hoewel Viñales íets dichter in de buurt van de leidende twee zat. In de laatste ronde opende Marquez dan eindelijk écht de aanval en dat leverde een mooi duel op, waar de Spaanse wereldkampioen als winnaar uit de bus kwam. Quartararo moest nog even wachten om Régis Laconi (Valencia 1999) als laatste Franse winnaar in de hoogste klasse op te volgen, Viñales completeerde het podium.