Rast slaat slag in strijd om DTM-titel

René Rast heeft een grote slag geslagen in de strijd om de titel in de DTM. De Duitse Audi-coureur was op de Nürburgring met afstand de beste en zag zijn enige andere concurrent puntloos blijven.

Polesitter Rast behield de leiding, voor Nico Müller. De Zwitser vertrok vanaf de derde plek en leek wel verdacht snel weg, waarna Mike Rockenfeller en Bruno Spengler bij hem aansloten. Robin Frijns vertrok vana de tiende stek rampzalig slecht en lag al gelijk laatste, terwijl voor Müller het verwachte doch slechte nieuws in ronde twee al volgde: de titelkandidaat kreeg een drivethroughpenalty, waardoor Rast de titel weg erg dichtbij zag komen.

Geweldig boeiend was de openingsfase verder niet: Rast sloeg gelijk een fors gat, Spengler plaatste een mislukte aanval op Rockenfeller en de Zuid-Afrikanen Jonathan Aberdein en Sheldon van der Linde kwamen in de buurt. Na een kleine twintig minuten kwamen beide Zuid-Afrikanen binnen, net als onder meer Loïc Duval en Jamie Green. Rast kwam niet veel later binnen, Rockenfeller ging er achteraan en tien minuten later kwamen Frijns en Ferdinand Habsburg als laatste naar binnen.

Daarmee kon ook weer wat orde in de chaos gezien worden: Rast lag aan de leiding, voor Rockenfeller en Spengler. Green reed daar een stuk achter en streed met Marco Wittmann, Aberdein en Duval. Wittmann wist Green te verschalken en dat leverde hem ineens een voorlopige podiumplek op, want Rockenfeller kwam met een slakkengang de pitstraat in en moest zijn motor uitschakelen. Voorin was het niet zo spannend: Rast, Spengler en Wittmann reden allemaal behoorlijk eenzaam hun rondjes.

Rast reed zo onbedreigd naar de zege, Spengler kwam als tweede over de streep en zijn BMW-genoot Wittmann completeerde het podium, ruim voor Aberdein en een door Duval aangevoerd grapje. Frijns reed zich nog naar de tiende plek, na zijn dramatische begin geen slechte prestatie.