Karter Ten Brinke (14) treedt met wereldtitel in voetsporen Alonso

Karter Thomas ten Brinke heeft zich in het Finse Alahärmä gekroond tot wereldkampioen in de OK Junior-klasse. De pas 14-jarige Zeddammer maakte grote indruk en won vijf van zijn zes kwalificatieheats.

In de finale was Ten Brinke wederom onverslaanbaar: hij vertrok vanaf poleposition en reed de gehele race aan de leiding. Hij won met twee seconden voorsprong op de Braziliaan Rafael Chaves Camara, terwijl de op plek zestien gestarte Litouwer Kajus Siksnelis het podium completeerde.

Met zijn wereldtitel treedt Ten Brinke in de voetsporen van de nodige respectabele namen uit het verleden. Zo werd Jan Magnussen in 1987 en 1989 wereldkampioen en ging de titel in 1996 naar Fernando Alonso. Dat was de laatste wereldtitel alvorens de klasse in 2010 terugkeerde, met titels voor achtereenvolgens Alexander Albon en Charles Leclerc.

Voor beelden verwijzen we overigens naar de Instagrampagina van Ten Brinke's vader Bernhard, zelf ook begenadigd coureur en meervoudig Dakardeelnemer. Zo vinden we onder meer dit filmpje van een van de in de regen verreden heats.

In de reguliere OK-klase ging de titel net als vorig jaar naar de Italiaan Lorenzo Travisanutto. In de hoofdklasse van het karten werden onder meer Lando Norris (2014) en Nyck de Vries (2010 en 2011) wereldkampioen.

Alle resultaten zijn hier te vinden.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Thomas P1 at heat 3 in the rain at @fia.karting.championship WK

Een bericht gedeeld door Bernhard ten Brinke (@bernhard_ten_brinke) op7 Sep 2019 om 5:25 (PDT)