Vuelta: Etappe 11 - Feest in het Baskenland

De tiende etappe van de Vuelta a España is een feit: Primoz Roglic won de tijdrit en als de Sloveen geen gekke dingen voor de boeg geworpen krijgt gaan hij en Jumbo-Visma de Vuelta winnen, ook al zijn we pas halverwege.

Vandaag dus de elfde etappe en we zijn officieel nog steeds in Frankrijk, met finish in Spanje. Dat boeit echter niemand, want belangrijker dan Frankrijk en Spanje: we zijn in het Baskenland, daar waar het wielrennen áltijd voor één groot volksfeest zorgt. Een flink lastige rit van Donapaleu - of Saint-Palais, zoals de Fransen het dan plegen te noemen - naar Urdazubi, wat de Spanjaarden 'Urdax' menen te moeten noemen, 180 kilometer lang.

Voor de voorbeschouwing en details van de rit verwijzen we gewoon door naar FOK!forum's grootste Baskenlandfan Rellende_Rotscholier en zijn uitgebreide epistel, daar kunnen we niks aan toevoegen. De heren beginnen om tien voor één aan het avontuur, helaas zijn Eurosport en Sporza er weer pas om drie uur bij, maar gelukkig hebben we dan nog wel zo'n honderd kilometer te gaan. De finish wordt weer tussen 17.20 en 17.50 uur verwacht.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)