F2-coureur Hubert (22) overleden na megacrash Spa-Francorchamps

In de hoofdrace van de Formule 2 op het circuit van Spa-Francorchamps is het zaterdagmiddag verschrikkelijk fout gegaan. Aan het begin van de tweede ronde ging het in Eau Rouge/Radillon fout, met een gigantische crash tot gevolg. De race is inmiddels afgelast, over de toestand van de betrokken coureurs is nog niks bekend.

Het leek erop dat Giuliano Alesi de coureur is die aanvankelijk spinde, de Fransman kwam aan het einde van het lange rechte stuk bij Kemmel tot stilstand en is zelf in elk geval wel in orde. Anthoine Hubert en Juan Manuel Correa zijn - zo lijkt het - de coureurs die vervolgens gruwelijk hard crashten, waarbij de auto van Hubert in twee grote stukken brak.

Van Correa's auto lijkt zelfs vrijwel niks meer over te zijn, maar op beelden van de crash is aan het einde wel te zien dat de jonge Amerikaan in zijn auto beweegt.

Update 18.58 uur
De internationale autosportbond FIA heeft naar buiten gebracht dat Hubert om 18.35 uur aan zijn verwondingen is overleden. De Fransman, dit jaar goed voor twee zeges en vorig jaar kampioen in de GP3, is slechts 22 jaar oud geworden.

Correa verkeert in stabiele toestand, Alesi is in orde.