'Miljoenentransfer Depay lonkt na afwijzing uit Madrid'

Memphis Depay staat nog altijd nadrukkelijk op de radar van AC Milan. De Italiaanse club was de afgelopen tijd druk bezig om Ángel Correa in te lijven, maar Atlético Madrid verlangt een fors bedrag voor de aanvaller. Milan kijkt nu naar alternatieven, waarbij de Oranje-international van Olympique Lyon bovenaan het lijstje staat, aldus Tuttosport .

Volgens Cadena COPE heeft Atlético het laatste bod van Milan op Correa naar de prullenbak verwezen. De Spaanse topclub verlangt een minimumbedrag van 45 miljoen euro, een transfersom die Milan iets te gortig vindt. De transfer van de 24-jarige Argentijn naar de Serie A staat nu op losse schroeven, waardoor Milan andere opties overweegt.

Depay werd in de voorbije transferperiodes al gelinkt aan i Rossoneri en de club zou nu wederom kunnen uitkomen bij de Nederlander. De 25-jarige buitenspeler annex spits van Lyon wordt getaxeerd op ongeveer veertig miljoen euro. Milan zou aan dit bedrag kunnen voldoen middels verschillende bonusconstructies, zo klinkt het.

De aanvaller speelt sinds januari 2017 voor de Franse topclub, nadat men circa zestien miljoen euro had overgemaakt aan Manchester United. Sindsdien heeft de 46-voudig international 119 wedstrijden afgewerkt voor les Gones , met 42 goals en evenzoveel assists als resultaat. Depay ligt nog tot de zomer van 2021 vast in Frankrijk.