Engeland lijdt puntenverlies tegen Wales op EK hockey

De druk staat er meteen vol op bij de hockeyers van Engeland, die zaterdagmiddag hun eerste wedstrijd op het EK meteen gelijkspeelden tegen Wales (2-2), de nummer 25 van de wereldranglijst en op papier de zwakste ploeg van poule A.

Het waren hectische en chaotische slotminuten voor Engeland, zeker toen Wales acht minuten voor tijd verrassend op een 1-2 voorsprong kwam. Aan het begin van het derde kwart had oud-Tilburg-speler Gareth Furlong Wales uit een strafcorner al op gelijke hoogte (1-1) gesleept, nadat Engeland vlak voor rust de openingsgoal (1-0) had gemaakt. Twee minuten voor tijd werd het slotoffensief van de Engelsen beloond met de gelijkmaker (2-2) uit een strafcornervariant, maar het winnende doelpunt viel niet meer. Daardoor moet Engeland vol aan de bak tegen België en Spanje om zicht te houden op de halve finale.