De Vries weer op F2-podium, titelrivaal wint

Nyck de Vries heeft in de Formule 2 alweer een podiumplek gepakt. De Nederlandse ART-coureur kwam in de hoofdrace op de Hungaroring als tweede over de finish. Zondag start de sprintrace om 11.25 uur.

De Vries kende een prima start, maar verremde zich in de eerste bocht en zag Latifi langszij komen. De Vries was na zeven ronden de eerste van de toppers die zijn pitstop maakte, Latifi volgde iets later en kwam vlak voor de Nederlander de baan weer op. Jack Aitken pakte zowel Luca Ghiotto als Schumacher in de pitstraat en nam de virtuele derde plek in beslag.

Het inhalen van de nog niet gestopte Juan Manuel Correa ging moeiteloos voor Latifi, maar zeker niet voor De Vries en de Nederlander verloor zo flink wat tijd. Van serieuze strijd om de voorste drie plekken was niet echt sprake meer, Aitken kwam ook niet in de buurt bij De Vries, maar om plek vier werd hevig gevochten door Ghiotto, Sergio Sette Camara, Nobuharu Matsushita en Jordan King.

Een flink geplofte motor van Ralph Boschung zorgde met een ronde of twee te gaan voor een safetycarsituatie en daarmee was de race voorbij: Latifi won, De Vries werd tweede en Aitken completeerde het podium, voor Sette Camara, Matsushita, Ghiotto, King en de polesitter van zondag, Schumacher.