Vader en Tauber Nederlands kampioen mountainbike

Milan Vader en Anne Tauber zijn zondag in Sittard Nederlands kampioen mountainbike geworden. Beide mountainbikers kwamen solo over de finish.

Vader kreeg lang tegenstand van David Nordemann maar die moest stap voor stap lossen bij de nieuwe kampioen. Nordemann won wel het zilver. Op de derde plaats eindigde Hans Becking. Voor Vader is dit zijn eerste Nederlandse titel in de elite categorie. De uittredende kampioen Mathieu van der Poel was niet aanwezig.

“Ik was gebrand op deze titel, startte voor mijn gevoel wel in de favorietenrol en dan is het super als je het ook waar kunt maken”, aldus Vader. ”Dit is min of meer mijn thuisparcours, want ik woon ook deels op Watersley. Heel bijzonder om hier mijn eerste titel bij de elite te veroveren. De afgelopen twee jaren kon ik me niet echt in de strijd om het goud mengen, maar vandaag was ik gelukkig de sterkste. David Nordemann zat nooit ver weg, maar ik kon het ook wel gecontroleerd uitrijden uiteindelijk.”

Na een jaar is de Nederlandse titel weer terug bij Tauber. Vorig jaar was de titel voor de afwezige Anne Terpstra. Het zilver was voor Annemarie Worst. Sophie von Berswordt finishte als derde.

“Het is altijd mooi om Nederlands kampioene te worden en het rood-wit-blauw te kunnen dragen”, aldus Tauber. “We reden in het begin met vier rensters rond, maar die groep was me eigenlijk te groot. Ik versnelde om te kijken of ik concurrentes af kon schudden, maar toen zat ik vroeger dan voorzien alleen voorop. Ik ben vervolgens volle bak doorgegaan op dit prachtige en uitdagende rondje. Ik wilde deze titel heel graag winnen. In Val di Sole zal ik dus over twee weken het rood-wit-blauw met trots kunnen dragen.”