Marquez blijft 'King of the Ring' met 10e Duitse GP-zege op rij

Marc Marquez heeft als King of the Ring weer eens toegeslagen: voor de tiende keer in zijn carrière, en voor de zevende keer in de MotoGP, heeft de Spanjaard op de Sachsenring de Grand Prix van Duitsland gewonnen en net als de negen voorgaande jaren deed hij dat vanaf poleposition.

Polesitter Marquez nam gelijk de leiding en werd gevolgd door Maverick Viñales, Jack Miller en Alex Rins, terwijl Fabio Quartararo vanaf de tweede startplek wat wegzakte tot plek zes, achter Cal Crutchlow, alvorens hij in de tweede ronde onderuit schoof.

Heel veel gevochten werd er na de eerste paar schermutselingen niet en na tien ronden had Marquez een goed gat te pakken ten opzichte van Rins, die voor Viñales en Crutchlow reed, met Miller en Andrea Dovizioso daar al vrij ruim achter.

Danilo Petrucci vocht zich langs Miller en Dovizioso naar de vijfde plek, maar voorin ging het fout: Rins gleed vanaf plek twee met hoge snelheid het grind in, maar stond gelukkig wel snel op. Viñales schoof zo op naar de tweede plek, ruim achter Marquez, Crutchlow steeg naar plek drie.

Met vijf ronden te gaan waren de posities vrij duidelijk: Marquez reed ruim voor Viñales en Crutchlow, terwijl ver achter de Brit om plek vier gestreden werd door de Ducati's van Petrucci, Dovizioso en Miller, met ook nog Joan Mir en Valentino Rossi.

Marquez reed onbedreigd en met de armen over elkaar naar de winst, Viñales hield Crutchlow van het lijf. De strijd om plek vier werd gewonnen door Petrucci, voor Dovizioso, Miller en Mir, terwijl Rossi af moest haken en als achtste finishte.