Boksster Fontijn verliest finale Europese Spelen

Boksster Nouchka Fontijn heeft op de Europese Spelen in Minsk zilver gepakt in het middengewicht (-75kg). De tweevoudig vicewereldkampioene en winnares van olympisch zilver moest zich gewonnen geven tegen de Britse Lauren Price.

Vier van de vijf juryleden wezen Price als winnares van de eerste ronde aan, wat in de tweede ronde niet anders was. Ronde drie ging nipt naar Fontijn, maar dat was niet genoeg en vier juryleden gaven de partij uiteindelijk aan Price. Brons was er voor Darima Sandakova (Rusland) en Elzbieta Wojcik (Polen).

In het vlieggewicht (-51kg) ging het goud naar Buse Cakiroglu uit Turkije, die de finale met 4-1 won van de Russische Svetlana Soluianova. Sandra Drabik (Polen) en Gabriela Dimitrova (Bulgarije) gingen met brons naar huis.

Mira Potkonen uit Finland pakte de titel in het lichtgewicht (-60kg), maar wel met enig geluk: de Ierse wereldkampioene Kellie Harrington moest wegens een handblessure verstek geven voor de finale. Anastasia Belyakova (Rusland) en Agnes Alexiusson (Zweden) pakten brons.

Ook de mannen hadden op de slotdag de nodige finales op het programma, te beginnen met het lichtvlieggewicht (-49kg). Het goud ging daar naar de Armeniër Arthur Hovhannisyan, die de Georgiër Sakhil Alakhverdovi met 4-1 versloeg. Brons was er voor de Ier Regan Daly en de Italiaan Federico Serra.

Het bantamgewicht (-56kg) leverde overtuigend goud op voor de Ier Kurt Walker, die een maat te groot was voor Mykola Butsenko uit Oekraïne. De Brit Peter McGrail kreeg brons omgehangen, net als de Duitser Sharafa Raman.

Het lichtweltergewicht (-64kg) leverde een uitstekende finale op, waarin de Armeniër Hovhannes Bachkov afrekende met de vice-olympisch kampioen en oud-wereldkampioen in het lichtgewicht, Sofiane Oumiha uit Frankrijk. De Nederlander Enciro Lacruz pakte net als de Brit Luke McCormack brons.

Wereld- en Europees kampioen Oleksandr Khyzhniak uit Oekraïne pakte zeer overtuigend het goud in het middengewicht (-75kg), waar hij de Italiaan Salvatore Cavallaro klopte. Andrej Csemez bezorgde Slowakije zowaar brons, Michael Nevin uit Ierland won de andere bronzen medaille.

Het zwaargewichtgoud (-91kg) ging met overtuiging naar de Rus Muslim Gadzhimagomedov, die thuisfavoriet Uladzislau Smiahlikau in alle drie ronden duidelijk het nakijken gaf. Brons was voor de Kroaat Toni Filipi en de Brit Cheavon Clarke.