Nederlanders beginnen goed aan WK beachvolleybal

De Nederlandse beachvolleybalers zijn goed begonnen aan het WK in het Duitse Hamburg. Op de eerste dag van het WK begonnen drie Nederlandse koppels aan het WK en alle drie de teams wisten hun wedstrijd te winnen.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen namen het in de eerste wedstrijd op tegen Ben Saxton/Grant O'Gorman uit Canada. In een spannende wedstrijd tegen Saxton en Grant won het Nederlandse koppel in drie sets: 23-21, 19-21 en 15-9. Zaterdag speelt Brouwer en Meeuwsen, de wereldkampioenen van 2013, hun tweede poulewedstrijd.

Bij de dames zorgde Joy Stubbe en Marleen van Iersel voor een verrassende zege in Hamburg. In de eerste wedstrijd wonnen ze in drie sets van het ervaren Amerikaanse team Brooke Sweat/Kerri Walsh Jennings: 21-15, 19-21 en 15-9.

Ook Sanne Keizer en Madelein Meppelink begonnen vrijdag aan het WK. Op papier hadden ze van de Nederlandse teams de makkelijkste tegenstander en gedurende de wedstrijd zou dat ook blijken. Randa Radwan/Doaa Elghobashy uit Egypte wisten maar dertien punten te winnen en gingen dan ook in twee snelle sets onderuit tegen het Nederlands duo: 21-6, 21-7.