Spelende kinderen in Rotterdam vinden vuurwapen

Tot twee keer toe is de politie in Rotterdam gisteren gebeld door mensen die op straat per toeval een vuurwapen vonden. Een mevrouw die haar hond aan het uitlaten was in Park Zestienhoven vond een boodschappentas met een vuurwapen erin. Het tweede wapen werd uit de Zevenhuizerplas gehaald door kinderen die buiten aan het spelen waren.

De politie heeft beide vuurwapens in beslag genomen. Uit de boodschappentas kwam een zwarte revolver, er is technisch onderzoek verricht en vervolgens is het wapen veilig gesteld en in beslag genomen. Met deze acties zijn de wapens uit handen van criminelen waardoor ze geen gevaar voor de maatschappij zijn.

Het wapen dat uit de plas werd gehaald heeft daar vermoedelijk al langere tijd gelegen, er zaten geen patronen in. De kinderen die het wapen hebben gevonden hebben van de politie uitleg gekregen wat ze moeten doen als ze een vuurwapen op straat zien liggen.

Prioriteit
De aanpak van wapens en wapengeweld heeft voor de politie de hoogste prioriteit. Op allerlei manieren wordt slim samengewerkt om de aanpak te verscherpen. Dat kunnen we als politie niet alleen, hulp van alerte burgers is van groot belang.

Verliezers
Wapenbezit kent namelijk alleen maar verliezers. Onschuldige slachtoffers, mensen die toevallig op de verkeerde plek op het verkeerde moment waren. Mensen die in een opwelling zijn vermoord om ogenschijnlijk niks. Als die daders geen wapen hadden gehad, hadden ze het ook niet kunnen gebruiken. Wapenbezit leidt tot wapengebruik. Wapenbezit kent alleen maar verliezers.