Campenaerts wint voorlaatste rit in Ronde van België, Evenepoel behoudt leiderstrui

Victor Campenaerts heeft zaterdag de voorlaatste rit in de Ronde van België gewonnen. De Belg van Lotto Soudal was in een sprintje met drie te snel voor de Deen Andreas Kron en zijn landgenoot Remco Evenepoel. Evenepoel verstevigde met zijn derde plaats wel de leiding in het algemeen klassenemt. Het 19-jarige toptalent heeft nu een voorsprong 52 seconden op de nieuwe nummer twee Campenaerts.

De vierde rit in de Baloise Belgium Tour werd bestempeld als de koninginnenrit. Op het parcours lagen enkele beklimmingen, die ook worden aangedaan in Luik-Bastenken-Luik, met onder meer La Redoute en de Roche Aux Faucons.

Lotto Soudal had met Campenaerts en Tim Wellens nog twee renners goed staan in het algemeen klassement en van te voren had de Belgische ploeg beloofd dat ze de leider Evenepoel onder druk gingen zetten. Campenaerts ging al vroeg ten aanval en kreeg Quinten Hermans, Andreas Kron en Gianni Marchand met zich mee.

In het peloton hield de ploeg van Evenepoel echter de controle en zou de wedstrijd op de laatste beklimming Roche Aux Faucons worden beslist. Daar trok Wellens vanaf het begin ten aanval en sloeg meteen een gaatje naar Evenepoel, die bewust koos voor zijn eigen tempo. Wellens kwam al snel bij de vroege koplopers, met daarbij zijn ploeggenoot Campenaerts. Wellens reed die echter ook voorbij en zag zijn voorsprong stijgen naar de tien seconden, maar op de top kwam Evenepoel echter weer terug op Wellens, met in zien wiel Campenaerts en Kron. Campenaerts probeerde nog een aanval te plaatsen, maar het grootste slachtoffer werd Wellens. De Belg, die vrijdag nog de tijdrit had gewonnen, had zijn klim slecht ingedeeld en moest lossen.

Evenepoel met Campenaerts en Kron in zien wiel keek niet meer om in de laatste tien kilometer en reed in een rechte lijn naar de streep. Campenaerts was die ervan profiteerde en won de sprint voor de Kron en Evenepoel. Wellens was ondertussen alweer ingelopen door een uitgedund peloton en verloor nog meer dan één minuut op de winnaar.

Met nog één vlakke etappe te gaan staat Evenepoel er goed voor in het algemeen klassement. Het 19-jarige Belgische toptalent heeft een voorsprong van 52 seconden op Campenaerts. Wellens volgt al op twee minuten.