Herrada wint Ronde van Luxemburg na nieuwe ritzege

Jesus Herrada heeft de Ronde van Luxemburg gewonnen. De Spanjaard van Cofidis had met zijn ritzege van zaterdag de leiderstrui veroverd en deed daar zondag nog een zege bij. Hij won het eindklassement voor Maurits Lammertink.

De laatste etappe in de Ronde van Luxemburg ging over 176 kilometer. In de laatste twaalf kilometer moest nog vier keer de Pabeierbierg worden beklommen. De finishstreep lag op de vierde beklimming.

Lange tijd reden er acht renners vooruit maar in de laatste ronde werd Delio Fernandez als laatste vroege vluchter gegrepen door het uitgedunde peloton. Op de laatste beklimming liet Herrada nog maar eens wie de beste was in de rittenkoers. Hij sprintte iedereen uit zijn wiel en pakte overtuigend zijn tweede etappezege deze Ronde van Luxemburg. Naast de twee ritzeges was de Spanjaard van Cofidis ook de beste in het eindklassement. Hij had in het algemeen klassement een voorsprong van 25 seconden op Lammertink. Andrea Pasqualon, de winnaar van vorig jaar, maakte het eindpodium compleet.