Agenten uitschelden voor kankerwouten mag niet

Een 15-jarige knul die het nodig vond om agenten tijdens een alcoholcontrole uit te schelden voor 'kankerwouten' is zaterdagavond aangehouden voor het beledigen van een ambtenaar in functie. De alcoholcontrole vond plaats om 22:20 uur aan de Rijksweg in Rijen. 

Vanuit één van de voertuigen die gecontroleerd werd vond de bijrijder het nodig om ‘kankerwouten’ uit het raam te roepen naar de agenten die daar aan het werk waren. Om zijn belediging kracht bij te zetten stak hij ook zijn middelvinger op. Als je om aandacht vraagt krijg je dat ook en de 15-jarige inwoner van Geertruidenberg werd daarop aangehouden, zo meldt de politie. 

Beledigen
Beledigen is het opzettelijk aanranden van iemands eer en goede naam. Het doel moet zijn om daar ruchtbaarheid aan te geven. Dat was hier het geval omdat het in het openbaar, waar anderen bij waren, geroepen werd. De maximumstraf is zes maanden of een boete die kan oplopen tot 8.300 euro. Als je de eer of goede naam van een politieambtenaar aantast wordt de straf met een derde verhoogt naar 8 maanden of globaal 11.000 euro boete.

Agenten uitschelden voor kankerwouten mag niet (Foto: politie)
Agenten uitschelden voor kankerwouten mag niet (Foto: politie)