Tennistiener Anisimova stunt door op Roland Garros en haalt halve finales

Tennisster Amanda Anisimova blijft bezig met haar absolute doorbraak. Op Roland Garros rekende de pas 17-jarige Amerikaanse nummer 51 van de wereld in de kwartfinales af met de Roemeense Simona Halep, naast titelverdedigster ook de mondiale nummer drie.

Anisimova was al de eerste speelster uit de 21e eeuw die zich voor de achtste finales (Australian Open) van een Grand Slam-toernooi plaatste, in Parijs werd ze de eerste in de kwartfinales en nu dus ook in de halve finales. Halep kreeg in de eerste set een dubbele break om de oren, in set twee leverde ze haar service gelijk al in. Anisimova sloeg een paar breakkansen weg, maar werd alsnog teruggebroken voor 4-4, waarna ze het op 5-4 alsnog afmaakte op haar eerste matchpoint.

In de andere kwartfinale was Ashleigh Barty (8) uit Australië in een dik uur te sterk voor Anisimova's landgenote Madison Keys (14). Een late break in set één bracht Barty op voorsprong, in de tweede set had ze twee breaks nodig om het vervolgens met een lovegame af te maken: 6-3, 7-5, waarmee ze voor het eerst de halve finales bereikt op een Grand Slam-toernooi.