Daruvala domineert F3-race Barcelona, Nederlanders buiten top-10

Jehan Daruvala heeft de tweede race van het seizoen in het FIA Formule 3-kampioenschap gewonnen. Op het Catalaanse circuit van Barcelona was de Indiër van start tot finish de beste, wat hem zijn eerste zege in de klasse opleverde.

Niko Kari vertrok vanaf poleposition, maar het was Jehun Daruvala die vanaf plek twee de leiding pakte. Lang duurde het allemaal niet, want in het achterveld ging het in de eerste bochtencombinatie al mis: vier coureurs eindigden in het grind, Raoul Hyman zelfs in de bandenstapel, en dus kwam de safety car naar buiten.

Na een ronde of zes kon het veld eindelijk weer verder, met Daruvala op kop, voor Kari, Max Fewtrell, Marcus Armstrong en Jüri Vips. Niet veel later kwam de safety car weer de baan op, dit keer eindigde Simo Laaksonen na een tik van Alex Peroni in het grind. Het duurde nu niet al te lang en met nog altijd Daruvala, Kari en Fewtrell voorop konden we verder.

Niet veel later opende Armstrong de aanval op Fewtrell en met succes: de Nieuw-Zeelander schoof op naar plek drie en ook Vips kwam voorbij de Engelsman. De Estse Red Bull-junior ging op zijn beurt ook voorbij Armstrong en in de voorlaatste ronde verschalkte hij Kari, waardoor hij op plek twee terecht kwam.

Daruvala kwam niet meer in gevaar en de Indiër pakte een knappe zege, voor Vips, Kari, kampioenschapsleider Robert Shwartzman en Armstrong. Bent Viscaal eindigde als dertiende, Richard Verschoor finishte als vijftiende, maar zakte vier plekken terug wegens een tijdstraf van vijf seconden.