Giro: Etappe 1 - Aftrappen met een pittige tijdrit

De 102e editie van de Giro d'Italia gaat beginnen, de eerste grote ronde van het jaar. Zaterdag zullen 176 renners van het startpodium rollen voor een acht kilometer lange tijdrit in Bologna, met de finish op de uitermate pittige San Luca. De gehele Giro is live te zien op Eurosport.

Op het FOK!forum is dit jaar voor het eerst sprake van een heus Giro d'Italia-subforum, hier te vinden. Hier kunnen uiteraard de nodige spellen gevonden worden, maar ook volop discussie over de etappes, het nieuws en alles wat er nog meer rondom de Giro speelt.

FOK!ker Rellende_Rotscholier blijkt ook dit jaar weer zijn fameuze voorbeschouwingen te schrijven en dat is voor élke liefhebber mooi nieuws. Die voor de eerste etappe is hier te vinden, met nog een extra ruime blik op het hele Giro-parcours, de favorieten en allerlei andere interessante informatie.

Om 16.50 uur rolt niemand minder dan Tom Dumoulin, misschien wel de grootste uitdager van topfavoriet Primoz Roglic, als eerste van het podium. De gehele startlijst, met dus ook alle tijden, kun je dan weer hier vinden.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

De klim naar de San Luca in de Giro van 2009, de klim waar we Chris Froome voor het eerst zagen, alvorens hij terugzakte in het grote niks...om daarna uit het niks alles jarenlang totaal te domineren (Bron: YouTube)