Lundgaard wint eerste F3-race Barcelona...maar toch niet

De eerste race van de nieuwe FIA Formule 3-klasse, de opvolger van de GP3, is gewonnen door de Rus Robert Shwartzman. Op het circuit van Barcelona kwam de Rus als tweede over de finish, maar de wedstrijdleiding hielp hem een handje.

Christian Lundgaard pakte vanaf de tweede plek de leiding bij de start, waar hij polesitter Shwartzman en diens teamgenoot Marcus Armstrong aftroefde. Zo reed het veld zonder noemenswaardige actie gestaag verder, tot Alessio Deledda zeven ronden voor het einde spinde en voor de virtual safety car zorgde.

Lundgaard werd ook na het vrijgeven van de race niet meer bedreigd en won vrij ruim voor Shwartzman en Armstrong, voor David Beckmann, Max Fewtrell, Jüri Vips en Jehan Daruvala. De jonge Nederlander Richard Verschoor eindigde als dertiende, één plek voor Bent Viscaal.

Tijdens de uitloopronde kwam er echter nog een bericht van de wedstrijdleiding: tijdens de virtual safety car hadden een paar coureurs zich niet aan de regels gehouden, waaronder Lundgaard. De Deen kreeg vijf seconden tijdstraf en eindigde als tweede, want Shwartzman won ineens. Verschoor kreeg zelfs twintig seconden straf en zakte naar de 26e plek.