Netten moeten nieuwe vuurwerkregen tijdens KNVB bekerfinale voorkomen

De KNVB zal morgen tijdens de bekerfinale vuurwerknetten achter beide doelen plaatsen. Deze moeten voorkomen dat de wedstrijd tussen Ajax-Willem II stil komt te liggen door vuurwerk op het veld.

Dat zou namelijk niet voor het eerst zijn. Tijdens de laatste bekerfinale van Ajax, in 2014 tegen PEC Zwolle, ging het behoorlijk mis. Ajaxfans achter het doel van Ajaxdoelman Kenneth Vermeer gooiden een flinke partij vuurwerk het veld op na de openingstreffer van Ricardo van Rhijn. Een aantal ontploffingen en heel veel rook waren het gevolg.

De wedstrijd moest worden stilgelegd en een ziedende Edwin van der Sar (algemeen directeur) moest de fans tot kalmte manen. De Ajaxfans werden destijds keihard afgestraft voor hun wandaden: Na de onderbreking scoorde PEC vijf keer en Ajax verloor met 5-1.

Dergelijke gebeurtenissen wil de KNVB bij deze editie van de bekerfinale voorkomen. "Om te voorkomen dat er vuurwerk op het veld wordt gegooid, worden dit jaar tien meter hoge netten achter beide doelen opgehangen", laat de voetbalbond weten aan Ajaxlife.

Extra controles
De netten zullen het zicht nauwelijks belemmeren, verzekert de KNVB. De netten zijn namelijk van zeer dun materiaal. Er worden tevens extra controles gedaan om te voorkomen dat er überhaupt vuurwerk het stadion binnenkomt. "Mocht het toch nog gebeuren dat er vuurwerk afgestoken wordt, dan doen wij er alles aan om de daders effectief te bestraffen."