Wade verslaat De Zwaan en boekt derde toernooizege in acht dagen

Jeffrey de Zwaan heeft een grote kans laten liggen op zijn tweede toernooizege bij de PDC. De Nederlander stond voor de vierde keer in de finale op de Pro Tour. Vorig jaar won hij één Players Championship en daar had een tweede bij kunnen komen. James Wade wist echter een 4-0-achterstand om te buigen voor zijn tweede toernooizege op rij en de derde in acht dagen. 

De Zwaan wist vrijdag zich te kwalificeren voor twee Euro Tours en ging zondag volledig los. Tytus Kanik, Jan Dekker, Joe Murnan, Steve Beaton, Glen Durrant en John Henderson werden verslagen. Het verschil was altijd minimaal drie legs en in de laatste drie partijen lag zijn gemiddelde ook telkens dik boven de 100 per beurt. Door zijn plek in de finale staat hij op een virtuele plaats voor de World Matchplay. 

In de finale leek het uitstekend te gaan voor De Zwaan. Hij brak met een 81-finish voor een twaalfdarter en maakte 4-0 met een 62-finish. The Black Cobra miste daarop twee legs op rij dubbels en zag Wade terugkomen tot 4-4. Met een dertiendarter op tops herpakte De Zwaan zich, maar opnieuw vier legs op rij voor Wade met daarbij finishes van 67 en 108 brachten de Engelsman de 8-5-zege. Zo pakte Wade een derde titel in acht dagen.

Ook Danny Noppert had een prima toernooi. Hij haalde de de kwartfinale met winst op onder meer Gerwyn Price. Hij verloor op het nippertje van John Henderson (6-5). Jermaine Wattimena, Jelle Klaasen, Vincent van der Meer en Dirk van Duijvenbode haalden allemaal de derde ronde. Wattimena wist in de eerste ronde af te rekenen met Raymond van Barneveld. 

Met Pasen is het tijd voor de German Darts Grand Prix. Naast titelverdediger Michael van Gerwen zal Danny Noppert namens Nederland in actie komen. 

Players Championship 12 - Laatste zestien
Ian White 6-3 Simon Whitlock
Michael Smith 6-4 Nathan Rafferty
Jonny Clayton 6-2 Krzysztof Ratajski
James Wade 6-4 Stephen Bunting
Danny Noppert 6-5 Gerwyn Price
John Henderson 6-1 Justin Pipe
Glen Durrant 6-5 Corey Cadby
Jeffrey de Zwaan 6-2 Steve Beaton

Kwartfinales
Michael Smith 6-4 Ian White
James Wade 6-2 Jonny Clayton
John Henderson 6-5 Danny Noppert
Jeffrey de Zwaan 6-3 Glen Durrant

Halve finales
James Wade 7-4 Michael Smith
Jeffrey de Zwaan 7-4 John Henderson

Finale
James Wade 8-5 Jeffrey de Zwaan