Molukkers bekladden woning om mogelijke komst niet-Molukkers

In de Molukse wijk Heer in Maastricht hebben een stel Molukkers een leegstaande huurwoning beklad, bekogeld met eieren en enkele vernielingen gepleegd. Op het raam van de woning in de Diederik van Havertstraat valt: "Dit is de Molukse wijk. Alleen voor Molukkers" te lezen.  De onbekend gebleven vandalen zouden dit hebben gedaan omdat er mogelijk een niet-Moluks gezin in de woning zou worden gehuisvest. 

In een schriftelijke reactie laat woningcorporatie Woonpunt aan L1 weten dat er afspraken gemaakt zijn met de bewonerscommissie van de Molukse wijk: "Die afspraken houden in dat mensen die binding hebben met de Molukse wijk voorrang krijgen, mits ze voldoen aan de criteria die gelden qua huishoudsamenstelling en inkomen. Deze specifieke woning leverde geen geschikte kandidaat op uit de Molukse gemeenschap, waarna wij een aantal niet-Molukse kandidaten hebben uitgenodigd voor een bezichtiging. Wij hebben precies gehandeld volgens afspraak."

Dat mensen uit de wijk het er nu toch niet mee eens zijn, is volgens Woonpunt geen probleem. De woningcorporatie geeft aan nogmaals met de buurt in gesprek te gaan.