Roglic wint Tirreno-Adriatico met n seconde voorsprong op Yates

Primo¸ Roglič heeft de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De Sloveen van Jumbo-Visma won met één seconde voorsprong op Adam Yates, die de afsluitende tijdrit als leider begon, maar in het slot één seconde te veel toegaf op Roglič. De winst in de slottijdrit ging naar de Belg Victor Campenaerts.

Voorafgaand aan de tijdrit was de vraag wie de Tirreno-Adriatico zou gaan winnen. Adam Yates had aan het begin van de tijdrit een voorsprong van 25 seconden op Primo¸ Roglič in een tijdrit van tien kilometer in San Benedetto del Tronto.

Yates hield in het eerste deel van de tijdrit goed stand tegen Roglič. Bij het eerste tussenpunt gaf de Engelsman zeven seconden toe op de Sloveen. In het tweede deel stond er meer tegenwind en maakte Roglič steeds meer tijd goed. De Sloveen van Jumbo-Visma eindigde goed, terwijl Yates steeds meer moeite kreeg met de wind. Bij het ingaan van de laatste kilometer had Yates een achterstand van 21 seconden op Roglič, maar dat was nog steeds genoeg voor de eindzege in de Italiaanse rittenkoers. Yates viel in de laatste kilometer toch wat stil en gaf nog vijf seconden toe op en zo ging de eindzege toch nog naar de Sloveen van Jumbo- Visma.

Voor Roglič is het alweer zijn tweede eindzege dit jaar in de WorldTour. Begin maart schreef hij ook al de UAE Tour op zijn naam. Van de laatste zes rittenkoersen die de 29-jarige Sloveen reed won hij er vier. In de Tour de France werd hij vierde en in Tour of Britain moest hij genoegen nemen met een derde plaats.

De tijdrit in San Benedetto del Tronto werd gewonnen door de Victor Campenaerts, de regerend Europees kampioen. De Belgische tijdritspecialist van Lotto Soudal won met drie seconden voorsprong op de verrassende Alberto Bettiol. Jos van Emden werd derde op vier seconden. Sebastiaan Langeveld werd knap vierde in de tijdrit. Tom Dumoulin klokte de beste tijd van de klassementsmannen en werd zevende in de daguitslag.

In het klassement werd de Nederlander van Sunweb vierde achter Roglič, Yates en Fuglsang. Ook Wout Poels (7) en Sam Oomen (9) eindigde in de top tien van het klassement.