Baanwielrenster Wild prolongeert wereldtitel op het omnium

Op de WK baanwielrennen in het Poolse Pruszków staat Kirsten Wild na twee van de vier onderdelen op het omnium op de derde plaats achter de Japanse Yumi Kajihara en de Italiaanse Letizia Paternoster.

Wild begon met een vierde plaats op het omnium. De regerend wereldkampioene op dit onderdeel werd vierde op de scratch, die werd gewonnen door de Italiaanse Paternoster. Op het tweede onderdeel de temporace,waarbij iedere ronde punten zijn te verdienen, op de zesde plaats. Dat onderdeel werd gewonnen door Kajihara en ze staat nu ook aan de leiding in het tussenklassement.

De Japanse heeft na twee onderdelen een puntentotaal van zeventig punten. Paternoster staat op de tweede plaats, met een achterstand van twee punten. Wild volgt op zes punten van de Japanse met een totaal van 64 punten.

Het omnium is een combinatieklassement van vier onderdelen die verdeeld over de dag worden verreden. Na de scratch en de temporace volgen later vandaag nog de afvalkoers en de puntenkoers.

De avondsessie is te volgen op Eurosport. De sportzender begint de uitzending om 18.30 op Europsport 1.

Update 19.55

Na het derde onderdeel van de vier is Wild opgeklommen naar de tweede plaats achter de Italiaanse Paternoster. Wild werd in de afvalkoers tweede achter de Amerikaanse Jeniffer Valente en dat was net niet voldoende om aan de leiding te komen van het tussenklassement. Paternoster heeft 104 punten en heeft daarmee twee punten voorsprong op de Nederlandse. Kajihara, die na twee onderdelen aan de leiding stond van het omnium, staat nu derde met 98 punten.

Update 21.38

Wild heeft met succes haar wereldtitel op het onderdeel omnium verdedigt. De 36-jarige Nederlandse begon met een achterstand van twee punten op Paternoster, maar had snel haar achterstand teruggebracht, al bleef het gedurende race spannend tussen de Italiaanse en de Nederlandse. Bij de voorlaatste sprint nam Wild weer de leiding over van Paternoster en in de laatste sprint pakte beide dames geen punten meer, waardoor Wild haar titel op de omnium prolongeerde.

Wild prolongeert wereldtitel op het omnium (Pro Shots / Action Images )
Wild prolongeert wereldtitel op het omnium (Pro Shots / Action Images )