Skiester Brignone wint alpinecombinatie in Crans-Montana

Alpineskiester Federica Brignone heeft in het Zwitserse Crans-Montana de tiende overwinning uit haar World Cup-loopbaan te pakken. De Italiaanse was de beste op de alpinecombinatie, bestaande uit een afdaling en een slalom.

Op de afdaling was Brignone 's ochtends ietwat verrassend al de snelste, 0,37 seconden voor de Zwitserse Priska Nufer, met ook Nina Ortlieb (+0,43) en Ragnhild Mowinckel (+0,48) binnen een halve seconde. De ogen waren vooral op twee andere dames gericht: de Canadese Roni Remme stond zesde op 1,20 seconden en thuisfavoriete en wereldkampioene Wendy Holdener stond elfde op 1,47 seconden, terwijl beiden een sterke slalom in de benen hebben.

Holdener maakte haar slalomkunsten op de uiterst korte slalompiste waar en nam de leiding over, waarna Remme hetzelfde deed en dik onder Holdener's tijd dook. Brignone leek het er moeilijk mee te krijgen, maar de Italiaanse - vooral zeer sterk op de reuzenslalom - hield knap stand en kwam met 0,38 seconden voorsprong over de finish. Voor de 23-jarige Remme was haar tweede plek overigens haar eerste World Cup-podium ooit.