OM gaat doodrijder Pinkpop vervolgen

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt de 35-jarige Danny S. uit Heerlen voor het veroorzaken van een ongeluk met een dodelijk slachtoffer en meerdere slachtoffers met (zwaar) lichamelijk letsel en tevens het doorrijden na het ongeluk.

Lees ook: Doodrijder Pinkpop aangehouden wegens doodslag

Op 18 juni 2018 ontstond ’s ochtends rond 4.00 uur een aanrijding op de Mensheggerweg in Landgraaf. Danny S., die onderweg was van zijn huis naar Amsterdam, als podiumbouwer voor het concert van Beyoncé en Jay-Z., reed een groep personen aan die op deze openbare weg zaten. Een persoon is daarbij overleden. Er raakten meerdere mensen gewond, waarvan er drie ernstig gewond waren. 

Het OM vindt dat het aan de verdachte te wijten is dat het ongeluk is ontstaan, omdat hij onvoorzichtig of onoplettend zou hebben gereden. Uit het onderzoek is niet gebleken dat er sprake is van opzet. Daarom is er geen verdenking voor (poging) doodslag.

Lees ook: Pinkpopchauffeur S. zag slachtoffers te laat

Na de aanrijding reed S. door. Daarom wordt hij ook vervolgd voor het verlaten van de plek waar het ongeluk heeft plaatsgevonden.De zaak komt te zijner tijd voor de rechter. Een datum is nog niet bekend.