Bokser Davis verdedigt wereldtitel met overmacht, El Explosivo gaat knock-out

In de bokswereld was het zaterdagavond een roerig avondje in het supervedergewicht (-59,0kg). De 'superwereldtitel' én de reguliere wereldtitel bij de WBA stonden op het spel, beiden in Californië.

In Carson vocht Gervonta Davis (20-0, 19 KO's) tegen de Mexicaan Hugo Ruiz (39-4) om de superwereldtitel. De nog altijd maar 24-jarige Amerikaan had het niet al te ingewikkeld: hij speelde een ronde met Ruiz en dwong de Mexicaan aan het einde van de eerste ronde op de knieeën, waarmee het gelijk afgelopen was.

In Indio stond de mogelijk volgende tegenstander van Davis in de ring. De Amerikaan Andrew Cancio (19-4) stond tegenover de ongeslagen Alberto El Explosivo Machado (21-0, 17 KO's) uit Puerto Rico, die de titel voor de derde keer verdedigde. Machado was de grote favoriet en de verwachting was dat Cancio - zoals veel van Machado's opponenten - vrij snel gestrekt ging.

Niks was echter minder waar. Cancio ging in de eerste ronde weliswaar neer, hij herpakte zich, sloeg Machado in de vierde ronde maar liefst drie keer neer en zag de scheidsrechter er na de derde keer een einde aan maken, waarmee de stunt compleet was voor El Chango.

Rey Vargas (32-0) en Franklin Manzanilla (18-4) vochten in Indio verder nog om de WBC-wereldtitel in het superbantamgewicht (-55,3kg). Dat werd nadat Vargas in de tweede ronde nog even onderuit ging flink eenzijdig: Manzanilla kon niet doordrukken en Vargas werd door alle drie juryleden overduidelijk als winnaar aangewezen.

Machado vs Cancio, met de excuses voor de matige kwaliteit (Bron: YouTube)