'De Boer tekent voor vier jaar bij Atlanta United'

Frank de Boer gaat op korte termijn mogelijk weer aan de slag als trainer in het buitenland.

In gesprek met De Telegraaf laat de clubloze coach weten dat hij voor Kerstmis op duidelijkheid hoopt. De ex-trainer van onder meer Ajax en Internazionale bevestigt dat het om een buitenlandse club gaat en hij hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te geven.

"Er speelt wel iets. Ik kan er weinig over zeggen, maar we zitten vrij dicht bij een oplossing", aldus De Boer. "Dus laten we hopen dat ik het snel duidelijk kan maken. Ik hoop voor de kerst, dat zou het mooiste zijn." Hij gaat bij zijn eerstvolgende club in ieder geval niet samenwerken met zijn broer Ronald de Boer. "Dat is misschien iets voor in de toekomst."

De 48-jarige De Boer was vrijdag op bezoek bij het radioprogramma Evers Staat Op en daar liet hij weten dat hij niet aan de slag gaat bij RSC Anderlecht. "Daar kan een streep door", zei hij. Eerder meldde Het Nieuwsblad nog dat De Boer bijna trainer van Anderlecht was geworden. Beide partijen zouden het al eens geweest zijn, maar op het laatste moment zou De Boer zijn afgehaakt.

Update vrijdag 21 december 20.50u
Volgende De Telegraaf gaat Frank de Boer aan de slag bij Atlanta United, de regerend kampioen in de MLS.

Update zaterdag 22 december 15.07u
Frank de Boer lijkt op korte termijn zijn handtekening te gaan zetten onder een contract bij Atlanta United. Voetbal International bericht zaterdagmiddag namelijk dat de voormalige trainer van Ajax, Internazionale en Crystal Palace dit weekend nog een vierjarige verbintenis in de Verenigde Staten zal signeren. De Nederlandse trainer krijgt overigens waarschijnlijk wel meteen te maken met de nodige mutaties, aangezien Miguel Almíron voor dertig miljoen euro op weg lijkt naar Newcastle United, terwijl ook Josef Martínez belangstelling vanuit Europa geniet. Gonzalo Martínez komt waarschijnlijk voor twintig miljoen euro over van River Plate om het vertrek van Almíron op te vangen. Volgens De Telegraaf wordt Orlando Trustfull zijn assistent.