O'Sullivan wint voor de zevende maal UK Championship

Snookeraar Ronnie O'Sullivan heeft zijn titel op het UK Championship met succes verdedigd. In de finale was de 43-jarige Engelsman te sterk voor de Noord-Ier Mark Allen: 10-6.

O'Sullivan nam al vroeg in de wedstrijd een voorsprong op Allen. Na de eerste van de twee sessies stond O'Sullivan al met 6-2 voor. 'The Rocket' won ook het eerste frame van de avondsessie, maar daarna kwam Allen beter in zijn spel. De Noord-Ier kwam nog terug tot 9-6, maar daarna besliste O'Sullivan met een break van 78 de wedstrijd in het zestiende frame.

Voor O'Sullivan is het de 7e overwinning in het UK Championship na zeges in 1993, 1997, 2001, 2007, 2014 en 2017. Daarmee wordt hij alleen recordhouder. Hij deelde het record sinds vorig jaar met de Schot Stephen Hendry., die zes keer het UK Championship wist te winnen.

Met zijn zege op het UK Championship staat de zegeteller van O'Sullivan in Triple Crown-toernooien (UK Championship, de Masters en het WK) op 19. Niemand heeft het ooit beter gedaan. Ook dit record nam hij over van Hendry.