FOK! Wat een weer: weer teringweer

Er is vanmorgen tamelijk veel bewolking met op veel plaatsen is het buiig. Langzaam verplaatst het zwaartepunt van de neerslag zich naar het zuidoosten. Van het noorden uit komen er opklaringen, maar enkele buien zijn nog de gehele dag mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind draait in de loop van de ochtend van west naar noordwest en is landinwaarts matig tot vrij krachtig. Boven het IJsselmeer en aan de kust is de wind krachtig tot hard met soms nog zware windstoten tot ongeveer 80 km/uur. Vanavond neemt de wind boven land iets af.

In de nacht naar maandag en maandag overdag is het wisselend bewolkt en trekken er nog een aantal buien over het land. In de nacht wordt het ca. 4°C, vlak aan zee enkele graden hoger. De maxima liggen rond 8°C. De wind is west tot noordwest en matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, soms hard. In de avond neemt de wind vooral boven land af. (Bron: KNMI)

Het uitzicht wat ik vrijdagavond had toen ik Amsterdam CS uitliep (Foto: DJMO)
Het uitzicht wat ik vrijdagavond had toen ik Amsterdam CS uitliep (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!