Brandweer vindt lijk naast uitgebrande auto

De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) geformeerd met 20 rechercheurs nadat er een lichaam was gevonden op de Zeedijk in Kloosterzande. Het lichaam lag in de directe omgeving van een auto die in brand stond.

Op donderdag 6 december om 22.01 uur kwam er een melding dat er een brandende auto stond op de Zeedijk. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat een groot gedeelte van de auto uitbrandde. Tijdens het blussen ontdekten brandweerlieden dat er een lichaam in de directe nabijheid van de auto lag. Andere hulpdiensten werden opgeroepen en toen bleek dat de persoon overleden was. Uit feiten en omstandigheden werd de conclusie getrokken dat het hier om een misdrijf gingen en de omgeving werd ruim afgezet.

De politie startte direct een Forensisch Technisch onderzoek. Ook werd er contact gezocht met enkele omwonenden voor informatie. De uitgebrande auto is voor onderzoek weggetakeld. Ook het lichaam van de persoon is naar een onderzoekslokatie gebracht. Een woordvoerder van de politie verklaar: "De identiteit en het geslacht van de overledene is nog niet vastgesteld. Ook kan niet worden aangegeven hoe de persoon om het leven is bekomen. Wat we wel kunnen vrijgeven is het feit dat de auto een vrij hoog model auto betrof van het merk Range Rover. De kleur is onbekend. Vrijdag wordt er ook een uitgebreid buurtonderzoek verricht."