Asielzoeker weigert woning om te veel traptreden

Zeyad M. is een asielzoeker die op dit moment in een gezinsunit in het AZC in Katwijk woont. Hij woont daar in z'n uppie, want z'n vrouw is samen met de kinderen reeds elders gaan wonen na een echtscheiding. Het COA is dan ook mening dat hij zo snel mogelijk moet verhuizen zodat de unit vrijkomt voor nieuwe schrijnende gevallen zo schrijft de Telegraaf. 

De gemeente Leiden heeft een woning voor Zeyad , maar deze weigert hij te aanvaarden omdat de trap naar boven namelijk 17 treden heeft. Eenmaal in de woning zou hij nog eens 14 treden moeten bestijgen om naar de wc te kunnen. Die ene trede van de eerste trap is het grootste probleem: in een doktersverklaring staat namelijk dat hij maximaal 16 treden mag lopen als hart- en longpatiënt. 

Verder beweert Zeyad tegenover de rechter dat de verwarming in het appartement niet naar behoren zou werken. Het COA is van mening dat de man zo snel mogelijk moet vertrekken uit de gezinsunit en is daarom naar de rechter gestapt. Ze zijn van mening dat de man een prima aanbod heeft gekregen en geeft ook aan dat de man in het AZC ook daar regelmatig de trap moet nemen. De rechter doet over twee weken uitspraak.