[esports] uitslag World of Warcraft Arena World Championship

Voor het eerst sinds 2013 is de Europese dominante van het World of Warcraft-wereldkampioenschap verbroken. In de finale op Blizzcon kroonde Method Orange zich tot wereldkampioen door een sweep tegen het eveneens Amerikaanse Gosu Crew: 4-0.

Het is voor de team de kroon op een bijzonder goed seizoen, na een eerste plaats op de Noord-Amerikaanse ranglijst voordat de playoffs begonnen op Blizzcon. Het team bestaande uit Cdew, Mes, Tril en Samiyan had al eerder afgerekend met de Europese tak van Method, Method Black in de halve finale, en liet duidelijk zien waarom zij als eerste waren geeïndigd tijdens het reguliere seizoen. Gosu Crew had niks in te brengen tegen het dominante spel van Method Black.

Vooral voor Cdew is de wereldtitel een mooie beloning na vele jaren bloed, zweet en tranen: hij wist al drie keer eerder het wereldkampioenschap te bereiken maar bleef altijd steken rond de vierde plaats. Het team mag naast de wereldtitel en een mooie trofee in de vorm van het standbeeld bij de Dark Portal ook nog 120.000 dollar op hun bankrekening bijschrijven.