Van Persie over de Klassieker: "Het doel is om te profiteren van hun zwakheden"

Robin van Persie kijkt uit naar de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord zondagmiddag. Het wordt de vijfde Klassieker in de Eredivisie voor de spits.

Het is een wedstrijd tussen de nummer twee en nummer drie van de huidige ranglijst, maar de positie doet er niet toe. "Zelfs als Ajax 17de zou staan en Feyenoord 16de, is deze wedstrijd nog steeds speciaal", vertelt Van Persie in gesprek met de NOS.

"Deze wedstrijd heeft iets extra's. Het maakt iets meer in je los. In mijn geval misschien net iets meer, omdat ik het al van jongs af aan heb meegemaakt", refereert de aanvaller aan het feit dat hij al sinds zijn dertiende wedstrijden tegen Ajax speelt.

Van Persie ziet kansen voor Feyenoord. "Ajax heeft ook zwakke plekken, net als wij die hebben. Het doel is om te profiteren van hun zwakheden. Ik heb in mijn carrière eigenlijk maar één ploeg meegemaakt die ik echt fantastisch vond en dat was FC Barcelona onder Pep Guardiola. Daar was geen beginnen aan."

De 102-voudig international ziet verbeterpunten bij zijn ploeg. "Ik denk dat wij nog beter kunnen. Er zit nog rek in. Het is niet constant genoeg op dit moment, maar als ik bijvoorbeeld kijk naar het eerste half uur tegen PEC Zwolle... Dan geniet ik. Dat was top. We gaan met bravoure naar de Arena. Met de hoop en gedachte dat wij gaan winnen. Dat moet onze insteek zijn."