Hennepplantage opgerold dankzij anonieme tip

Dankzij een anonieme tip heeft de politie aan de Van Eysingalaan in Utrecht een hennepplantage kunnen oprollen. Het hele appartement bleek ingericht als plantage. Er zijn vier grote planten in beslag genomen, net als een droogtent waarin een eerdere oogst hing te drogen.

De politie kwam de plantage op het spoor dankzij een melding bij Meld Misdaad Anoniem. Volgens de anonieme melder was er in het portiek van het appartement een henneplucht te ruiken. Uit onderzoek van de politie bleek al snel dat er meer aanwijzingen waren voor de aanwezigheid van een plantage in het appartement. Vanwege mogelijk brandgevaar werd besloten snel in te grijpen.

Op woensdag 24 oktober is de politie het appartement binnengetreden. Binnen bleek het hele appartement inderdaad ingericht als hennepplantage. In een droogtent hing een eerdere oogst te drogen. In één van de kamers stonden vier grote hennepplanten. Doordat er aanpassingen waren gedaan in de elektrische installatie was er een brandgevaarlijke situatie ontstaan.

De politie stelt een onderzoek in naar de aanleg van de hennepplantage.