Van der Poel wint ook tweede wedstrijd van de Superprestige

Mathieu van der Poel heeft de Superprestige-cross in het Belgische Boom gewonnen. De wedstrijd bij de vrouwen werd verrassend gewonnen door de Belgische Kim van de Steene.

Na enkele speldenprikken in de openingsfase plaatste Van der Poel in de vierde ronde de beslissende aanval. Met het oog op de Wereldbeker-cross van morgen in het Zwitserse Bern verbruikte hij vervolgens geen overbodige energie maar controleerde zijn kleine voorsprong op eerste achtervolgers Gianni Vermeersch, Toon Aerts en Quinten Hermans.

De strijd voor plaats twee was interessanter. Ploeggenoten Aerts en Hermans probeerden hun medevluchter Vermeersch kwijt te spelen om zodoende samen op het podium te komen echter dat plan mislukte. De sprint voor de tweede plaats werd gewonnen door Aerts met op de derde plaats Vermeersch.

In de wedstrijd bij de vrouwen reed Van de Steene in de tweede ronde weg bij medevluchters Sanne Cant en Alice Maria Arzuffi. De Belgische kwam solo over de finish met een voorsprong van meer dan een halve minuut op de Italiaanse. Wereldkampioene Cant volgde op tien seconden op plaats drie.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Toon Aerts (BEL)
3. Gianni Vermeersch (BEL)
4. Quinten Hermans (BEL)
5. Laurens Sweeck (BEL)
6. Lars van der Haar (NED)
7. Michael Vanthourenhout (BEL)
8. David van der Poel (NED)
9. Jens Adams (BEL)
10. Tom Meeusen (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Kim van de Steene (BEL)
2. Alice Maria Arzuffi (ITA)
3. Sanne Cant (BEL)
4. Annemarie Worst (NED)
5. Alvarado Ceylin Del Carmen (NED)
6. Ellen van Loy (BEL)
7. Geerte Hoeke (NED)
8. Ellen Anderson (USA)
9. Eva Lechner (ITA)
10. Maud Kaptheijns (NED)